OVER GABRIELLE

Mijn naam is Gabrielle Struijk. Ik ben geboren in 1983 en ben woonachtig in Delft. Op de lagere en middelbare school waren de vakken tekenen en handvaardigheid al snel favoriet. Ik ben al op vrij jonge leeftijd begonnen met het maken van schilderijen. In eerste instantie trokken abstracte vormen me vooral aan. Mijn schilderijen werden toen vaak vergeleken met kunst van Corneille. Dit vond ik als kind een groot compliment, want ik vond zijn werk heel mooi. Meer realistisch werk durfde ik als tiener nog niet goed aan. Wel vond ik het toen al heel erg leuk om mijn werk te exposeren. Tot mijn 22 heb ik op veel verschillende plekken van ziekenhuis tot lunchroom geëxposeerd in Delft en omstreken. Naast het schilderen en mijn stages voor mijn opleiding aan de Pabo gaf ik met veel plezier schilder- en tekenlessen aan kinderen in Voorburg en Rijswijk. 

Mijn afstudeeropdracht deed ik bij Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Het thema was kunsteducatie met kleuters. Een onderwerp waar nog niet veel over geschreven was. Mijn scriptie werd genoemd in Entoen.nu Het Canon van Nederland (rapport van de commissie ontwikkeling Nederlandse Canon)

Later werd mijn tijd door studies, werk en later kinderen opgeslurpt en kwam het schilderen op een laag pitje te staan.

Na mijn opleiding aan de Pabo ben ik de vierjarige HBO studie Communicatie aan Hogeschool Inholland gaan doen. 

Door lichamelijke problemen moest ik in 2017 helaas stoppen met mijn werk als leerkracht in het basisonderwijs. Juist een moeilijke periode in mijn leven heeft ervoor gezorgd dat ik het schilderen weer heb opgepakt. Wanneer het kan probeer ik te schilderen in mijn atelier aan huis in Delft. Ook het exposeren van mijn schilderijen heb ik weer opgepakt. Het leukste is om mensen je werk te laten zien. Zowel online, op sociale media als tijdens exposities.

Naast het schilderen geef ik zo nu en dan kunsteducatie op een basisschool in Delft. Ik vertel eerst iets over een kunstenaar of kunststroming of we praten samen over een schilderij. Het belangrijke daarbij is dat kinderen op een ongedwongen wijze kijken naar kunst, leren zich een mening te vormen en in aanraking komen met diverse kunstenaars door de eeuwen heen. Vervolgens krijgen de kinderen als verwerking een opdracht gerelateerd aan een kunstenaar of kunststroming. Hierbij staat de eigen creativiteit voorop. De kinderen werken met diverse materialen en leren werken volgens verschillende technieken. Lees daarover meer op Kunst met kinderen

Ik maak met name expressieve schilderijen met onder andere acrylverf en spraypaint op canvas doek. Ik maak graag portretten van vrouwen met een krachtige blik waar zelfvertrouwen uitstraalt.  Mijn voornaamste doel is dat mensen vrolijk worden van mijn schilderijen.